Hockeyklubbar i Eskilstuna

Hockey är en fartfylld och intensiv sport som i alla tider intresserat människor och sporten växer sig allt större hela tiden. Varje år går flera miljoner människor på matchen i stora ishallar där puckar flyger och far. Stora hockeylag som Skellefteå samt Luleå ishockeylag är de som ligger högst rankade i skrivande stund.

Det finns en hel del hockeyklubbar med andra ord, varav de tidigare nämnda bara är de som ligger högst upp i poängskalan just nu. Men för att gå från en del av Sverige till en annan, vilka hockeyklubbar finns i Eskilstuna? Häng med ned i denna text om Eskilstunas hockeyklubbar!

Historien bakom hockey

Innan vi pratar om Eskilstuna’s utbud av hockeyklubbar kan det vara intressant att veta hur denna världsledande sport startades, vad innebär sporten och hur kom det sig att den växte sig så stor som den är idag? Ishockey kallas ofta för hockey, vilket förvirrande nog kan förväxlas med den liknande sporten landhockey.

Ishockey spelas med en klubba i trä, med skridskor på fötterna och med en puck så är det klassat som en bollsport där det går ut på att göra mål. Den moderna ishockeyn uppstod på sent 1800 tal i Nordamerika och tack vare att den sticker ut från vanliga bollsporter blev den snabb en favorit.

Vilka hockeyklubbar finns i Eskilstuna?

Även om Eskilstuna inte är en storstad i vårt avlånga land finns en hockeyklubb som definitivt är värt att nämna. Denna hockeyklubb kallas för Linden och finns i många olika lag där spelarens ålder samt erfarenhet avgör vart du platsar. A-laget är de lag som spelar högst upp just nu, där laget består av herrseniorer.

Utöver det mäktiga herrlaget där mycket mål görs i kombination med ett starkt försvar finns också lag för andra åldrar. De har till största del delat upp lagen efter årtal då spelarna är födda, exempelvis P 03/04. P:et framför står för ”pojkar”. Trots att ishockey är en mansdominerad sport finns det flickor i lagen också.

About the author